Xiaomi Mi 9 İncelemesi. Xiaomi Mi 9 Alınırmı? Özellikleri Nedir?

26.01.2022
99
Xiaomi Mi 9 İncelemesi. Xiaomi Mi 9 Alınırmı? Özellikleri Nedir?

Xiaomi Mi 9 İnceleme

Xiaomi Mi 9, 2019 yılına damgasını vuran telefon. Peki bu telefon nasıl diğerlerine ulaşmayı başardı? Çok iyi rakipleri vardı. Samsung Galaxy S10 Plus, Iphone XS Max, Huawei P30 Pro gibi… xiaomi yine en büyük silahını kullandı, fiyat-performans! 1000 dolarlık S10 Plus’ın yanında 500 dolar fiyatıyla piyasaya girdi Mi 9. Hem de Snapdragon 855 işlemci ile. Yapılan testlerde Mi 9’un S10 Plus’a göre milisaniye bandında daha hızlı olduğu görülmüştür. Çok ilginç değil mi? Yarı fiyatına ve daha hızlı. Daha düşük RAM ile daha yüksek hızı Xiaomi sağlamış. Bunu da Xiaomi’nin performans odaklı arayüzü sağlıyor.

Xiaomi Mi 9 Kullanıcı Deneyimi

Bir süredir Xiaomi Mi 9 kullanan birisi olarak izlenimlerimi anlatayım. Şarj konusunda 3300 mAh gibi diğerlerinden düşük bir rakama sahip olmasına rağmen şarjı çok uzun süre gidiyor. Telefonu orta düzey kullanan birinin 2 günü çıkarabileceğini söyleyebilirim. Bataryasının diğerlerinden düşük olmasının avantajı da çok hızlı şarj olması. Taktığınızda kısa sürede dolduğunu görebiliyorsunuz. Arayüz konusunda tasarım IOS’a benzetilmiş biraz. Zaten Çin’in Apple’ı deniyor Xiaomi’ye. Arayüz telefonu yormuyor, şarjı bitirmiyor. Sade ve anlaşılır bir tasarımı var. Huawei’nin karmaşık arayüzüne kıyasla çok çok iyi.

Kamera noktasında ise Sony’nin üç kamerasıyla karşılaşıyoruz. Ana kameranın 48 MP olması güzel bir şey fakat MP fotoğrafı kaliteli yapmaz, bunu da göz önünde bulunduralım. Kameranın teknik özelliklerine değinmeyeceğim, zaten birçok yerde bunları bulabilirsiniz. Ben görüşlerimden ve deneyimimden bahsedeceğim. Kamera fotoğraf konusunda çok başarılı işler ortaya koyuyor, renk doğruluğunu en iyi yapan telefonlardan biri Mi 9. Testlerde aldığı puanla zaten ilk üçe girmiş durumda. Ufak bir detay olarak, Mi 9’un ilk üçe girdiği testte XS Max ilk beşte bile değil. Portre modunda da hem ön hem arka kamera çok başarılı, nesneyle arkaplanı çok güzel ayırıyor. Makro fotoğraf modunu çok stabil bulmadım.

20220125_231105
Xiaomi Mi 9 İncelemesi. Xiaomi Mi 9 Alınırmı? Özellikleri Nedir?

Makro modda fotoğraf çekerken biraz sizi uğraştırıyor, tabi işin sonunda güzel bir fotoğraf çekiyor. Video çekiminde de renk tonlamaları çok güzel, zaten gerisi de fotoğrafla aynı. Şimdi Mi 9’un en büyük eksiğine gelelim; optik görüntü sabitleyici. Malesef Xiaomi telefonlarına hala optik görüntü sabitleyici koymamayı seçiyor. Yıllar önce çıkmış S6’da bile bu özellik bulunurken… Peki bunun olmamasının zararı ne? Video çekerken elinizin ufak titremeleri bile videoya yansıyor. Görüntüde titremeler, sallanmalar oluyor. Bu sorunu ekstra donanımlar kullanarak bertaraf edebilirsiniz fakat bence bu yine de büyük bir eksiklik.

Kullanım sürecimde bunu çok fazla yaşamadım çünkü sık video çeken biri değilim. Akıllarda soru işareti olan diğer konu ise 3.5 mm jak girişi bulunmaması. Açık söylüyorum, bunun eksikliğini hiç aramadım. Çünkü kutudan dönüştürücü çıkıyor ve hiçbir fark olmuyor. Hem şarj edeyim, hem müzik dinleyeyim derseniz bunu yapamayacaksınız ama gerek var mı? Hayır yok, şarjı 5 dakika doldurarak ortalama 2 saat boyunca müzik dinleyebilirsiniz zaten.

Kısacası Xiaomi Mi 9 en iyi fiyat-performansı veriyor. Tabi ki her yönü S10 Plus veya P30 Pro’dan iyi değil. Fakat yurtdışı fiyatıyla yarı fiyatına satılan bir telefon, yani her yönüyle iyi olmasını beklemek yanlış. Standart bir kullanıcının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. Bu arada, ürünün Türkiye fiyatlandırması gerçekten çok pahalı. Sebebini bilmiyorum fakat yurtdışı fiyatında S10 Plus’ın yarı fiyatında satılıyor, bilginiz olsun.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Facebook – Twitter – Instagram


Medya Polls sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.