Saç Dökülmesi Nedir? Saçlarda Neden Dökülme Meydana Gelir?

13.12.2021
106
Saç Dökülmesi Nedir? Saçlarda Neden Dökülme Meydana Gelir?

Saçlarda Neden Dökülme Meydana Gelir?

Saç dökülmesi birçok sebebe bağlı olarak meydana gelebilir. Genel olarak hormonal bozukluklar, demir eksikliği, stres, mevsimsel gibi durumlarda saçlarda dökülme meydana gelir. Fakat bunlara bağlı olarak dökülmeler kısa sürer. Eğer sürekli olarak bir saç dökülmesi mevcut ise bu ciddi rahatsızlıkların bir belirtisi olarak bilinmektedir.

Saç Dökülmesi Nedir? Saçlarda Neden Dökülme Meydana Gelir?

Saç Dökülmesi Nedir

Sağlıklı yapıya sahip olan bir saç derisinde genel olarak 100.000 saç teli mevcuttur. Gün içerisinde sağlıklı bir insanın en fazla 100 tane saç telinin dökülmesi normaldir. 2-3 ay boyunca saçlarda dökülme meydana geliyor ise bu normal olarak karşılanır. Fakat bu süreyi aşıyor ise altında bir rahatsızlık aranmalıdır.

Saç Dökülmesi Neden Olur

Gün içerisinde bir miktar saçların dökülmesi gayet doğaldır. Çünkü bir saç teli en fazla 6 yıl saç derisinde kalır ve bunun ardından ise dökülmeye başlar. Sonra tekrardan çıkar. Eğer gün içerisinde üç beş tane saç teli dökülüyor ise bu herhangi bir sorun teşkil etmez. Fakat sürekli olan saç dökülmesi probleminde bir doktora danışılması ve gerekli olan bütün tetkiklerin yapılması şarttır. İzin verirseniz şimdi sizleri saç dökülmesinin neden kaynaklandığından bahsetmek istiyoruz. İşte saç dökülmesi nedenleri

Stres Ve Depresyon

Gereğinden fazla stres, biliyorsunuz ki birçok hastalığa davetiye çıkarır. Aynı zamanda saç dökülmesinin kaynağı da stres olabilir. Saçlar birçok faktörden etkilenebilir ve bu sebepten dolayı da saçlarda dökülme meydana gelebilir.

Kozmetik Ürünler

Saçlar için kullanılan şampuan, sabun, bakım ürünleri, saç kremleri içerisinde birçok kimyasal maddeyi barındırır. Bu sebepten dolayı da kozmetik ürünlere bağlı olarak saçlarda dökülme meydana gelebilir. Aynı zamanda kullanılan saç düzleştiricisi, boyalar ve fön makineleri da saçlarda dökülme yapmaktadır.

İlaç Kullanımı

Doğum kontrol hapı, diyabet, insülin direnci, böbrek hastalıkları için kullanılan ilaçlar, zayıflama hapları, hormon dengesizliği için kullanılan ilaçlar saçlarda dökülme yapabilir.

Saç Dökülmesi Nedir? Saçlarda Neden Dökülme Meydana Gelir?

Hormonal Sorunlar

Kişinin vücudunda hormonal dengesizlikler var ise bu belirti verir. Bu belirtiler ise saçlarda dökülme, hızlı kilo alımı, ciltte akne, tüylenme, adet düzensizliği gibi belirtilerdir. Eğer bu belirtiler ile beraber saçlarınızda da fazla bir şekilde dökülme meydana geliyor ise vücudunuzda hormonal dengesizlikler meydana gelmiş olabilir.

Mineral Ve Vitamin Eksikliği

Sağlıklı beslenmeyen her kişide mutlaka mineral ve vitamin eksikliği görülür. Özellikle D vitamini, B12 vitamini, demir, çinko, biotin ve folik asit değerlerinde düşüklük bulunuyor ise saçlarda dökülme meydana gelmesi kaçınılmazdır. Bunun için bir doktora başvurmanız ve gerekli tetkiklerin ardından takviye almanız şarttır 

Sağlıksız Beslenme

Sağlıksız bir şekilde beslenmeden kaynaklı saçlarda dökülme meydana gelmesi sık görülebilen bir faktördür.  Dengeli beslenmemek, yağlı gıdalar tüketmek, karbonhidrat içeren besinlerin tüketimi, saçlarda dökülmeye sebep olabilir. Eğer saçlarınız da ciddi şekilde dökülme meydana geliyorsa ve sağlıksız besleniyorsanız mutlaka önce beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir.

Genetik Faktörler

 Saç dökülmesinin birçok sebebi vardır ancak bazı zamanlarda genetik faktörler sebebiyle de dökülme meydana gelebilir. Eğer aileden birinde kellik mevcut ise genetik faktörler sebebiyle sizde de bu durum meydana gelebilir. 

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

Saç dökülmesi meydana geldiği zaman öncelikle bir uzmandan yardım almanız gerekir. Gerekli tetkiklerin sonrasında saç dökülmesinin neden kaynaklandığı ortaya çıkar ve buna uygun bir tedavi yapılır. 

Günlük Kaç Tane Saç Telinin Dökülmesi Normaldir?

Saç dökülmesi genellikle mevsim değişikliğine bağlı olarak meydana gelir. Saçlarında sürekli bir dökülme meydana gelen kişiler, gün içerisinde kaç saç telinin dökülmesinin normal olduğunu öğrenmek istemektedir. Uzmanların yapmış olduğu açıklamada gün içerisinde 50-100 saç telinin dökülmesinin normal olarak kabul edildiği bilinir. Eğer mevsim değişikliğine bağlı olarak bu durum meydana geliyor ise bu oran 150-200 tel olabilir. Bu durum geçicidir ve birkaç ay sonra kendiliğinden geçmektedir. Gün içerisinde dökülen 50 -100 tel saç son derece doğaldır ve bir süre sonra tekrardan kendini yenilemektedir.

Saç Dökülmesi Ne Zaman Tehlikeli Olur?

Saçlarınız avuç avuç dökülüyor mu?  Saçlarınızda dökülme aylardır devam ediyor mu?  Saçlarda zaman zaman döküme meydana gelebilir ve bu doğal olarak kabul edilir. Fakat saç dökülmesi  3 aydan daha fazla bir süredir meydana geliyor ise o zaman bu tehlikelidir. Bunun için mutlaka bir hekime danışmalı ve saç dökülmesinin neden kaynaklandığı öğrenilmelidir. 

Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm

Saç dökülmesi Herkesin hayatında en az bir defa karşılaştığı bir sorundur. Saçlarda dökülme meydana gelmeden evvel mutlaka kuruma oluşur. Bunun ardından ise saçlar kopar ve dökülmeye başlar. Şimdi sizlere anlatacağımız öneriler sayesinde saç dökülmesi kısa bir süre içerisinde son bulacaktır. Sizde saçlarınızın dökülmesinden şikâyetçi iseniz ve bu soruna bir dur demek istiyorsanız  bu yöntemleri kullanarak saçlarınızda meydana gelen dökülme problemini kısa bir süre içerisinde çözebilirsiniz

Çam Terebentin Yağı

Çam terebentin yağının saçlarda meydana gelen dökülme problemini durdurduğunu biliyor muydunuz? Çam terebentin özellikle saçlarda meydana gelen dökülmeyi kısa süre içerisinde durdurur. Aynı zamanda saçlardaki kuruluğu gidererek saçların parlak ve yumuşak bir yapıya sahip olmasına yardımcı olur. Muhteşem bir kokusu vardır ve saçlarınızın güzel kokmasını sağlar. Çam terebentin yağını dilerseniz şampuanının içerisine ekleyin ve her saçınızı yıkadığınızda 5 dakika saçlarınızda kalmasını sağlayın. Daha fazla etki etmesini istiyorsanız saçınıza yıkamadan evvel çam terebentin yağını saçlarınıza uygulayarak bir saat kadar saçınızda beklemesini sağlayabilirsiniz. Düzenli bir şekilde haftada bir iki defa tekrarladığında dökülme probleminin son bulduğunu kendinizde göreceksiniz

Saç Dökülmesi Nedir? Saçlarda Neden Dökülme Meydana Gelir?

Argan Yağı

Argan yağı saçlarda meydana gelen sorunları yok etmek için inanılmaz etkilidir. Peki, hangi problemlere iyi gelir. Saçlarda meydana gelen dökülme sorununu kısa süre içerisinde yok eder. Bunun yanı sıra Saçlardaki kepeklenmeye iyi gelir ve kepeği saçlardan arındırır. Saçlarınızın sert bir yapısı var ise argan yağı bu sert yapıyı ortadan kaldırarak saçlarınızın yumuşamasını sağlar. Çok besleyicidir ve saçlarınızın daha sağlıklı görünmesine sebep olur. Argan yağını direkt olarak saçlarınıza uygulamanız ve bunun ardından ise 1 saat beklettikten sonra durulamanız tavsiye edilir. Peki, haftada kaç defa uygulanmalıdır? Argan yağını saçlarınıza haftada 2 defa uygulamanız yeterli olacaktır

Soğan

 Yemeklerin vazgeçilmezi olan soğanın saç bakımında kullanıldığını duydunuz mu?  Bu sizi şaşırtsa da, soğan saçlarda meydana gelen dökülme problemini geçirmek için çok etkilidir. Çünkü soğanın içerisinde kükürt bulunur ve bu da saç sağlığı için çok etkilidir. Saç dökülmesini gidermek ve saçların sağlıklı bir yapıya bürünmesini sağlamak için soğanın suyunu sıkın ve zeytinyağı ile karıştırın. Daha sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp en az yarım saat kadar saçlarınızda kalmasını sağlayın. Düzenli yaptığınızda saçlarınızın daha az döküldüğünü göreceksiniz.

Kına

Biliyorsunuz ki kına geçmiş zamanlardan beri kullanılan bir  bitkisel boyadır. İçerisinde birçok vitamin vardır ve saçlar için çok etkilidir. Saçlarda meydana gelen dökülme, kepeklenme, yıpranma, kuruma gibi bütün sorunların önüne geçer ve saçları besler. Aynı zamanda saçlara kızıl bir renk verir.

Hindistan Cevizi Yağı

Saç dökülmesi hem kadınlarda hem de erkeklerde meydana gelir ve önlem alınmaz ise kellik oluşabilir. Sizde saçlarınızın dökülmesinden yakınıyorsanız hindistan cevizini kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin içerisinde birçok vitamin vardır ve saçlarda meydana gelen rahatsızlıkları kısa süre içerisinde giderir. Saç dökülmesi için saçlarınıza uyguladıktan sonra bir saat kadar bekletip durulamanız tavsiye edilir.

Karanfil

Karanfil saç dökülmesine etkisi bulunan bir baharattır. Saç dökülmesi tedavi edilirken bunun yanı sıra saç diplerinde meydana gelen yara ve kaşıntıyı da giderir. Peki, nasıl kullanılmalıdır? Saçlarda meydana gelen sorun için 20 tane karanfili bir buçuk su bardağı suyun içerisine koyduktan sonra 15 dakika kaynatınız yeterli olacaktır. Daha sonra ılık bir şekilde saçlarınıza sürüp yarım saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Isırgan Otu

Isırgan otu pek çok probleme iyi gelen ve günümüzde çok sık tüketilen bir bitkidir. Bu bitki saçlarda meydana gelen bütün sorunları kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturur. Saçlarınızda dökülme oluyorsa, kepeklenme sorunundan kurtulamadıysanız, saçlarınızda kırılma ve yıpranma varsa, saçlarınızın dibinde kaşıntı ve yara oluşuyor ise mutlaka ısırgan otundan faydalanmanızı tavsiye ederiz. Isırgan otunun üzerine bir miktar kaynamış su ekleyip 10 dakika demlemeye bırakın ve bunun ardından ılık bir şekilde saçlarınıza durulama suyu olarak kullanın. Haftada 2 defa yaptığınız da inanılmaz faydalarını kısa zamanda gösterecektir.


Medya Polls sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.