Sivilceleri Yok Eden Etkili çözümler Nelerdir? Sivilce neden olur?

21.12.2021
92
Sivilceleri Yok Eden Etkili çözümler Nelerdir? Sivilce neden olur?

Sivilcelerinizle başınız dertte mi?  Cildinizde meydana gelen sivilcelerin kötü görüntü oluşturduğunu mu  düşünüyorsunuz. Peki, sivilceleri yok eden etkili çözümler nelerdir. Eğer siz de kısa süre içerisinde cildinizde meydana gelen sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız yazımızın devamını okumaya başlayabilirsiniz

Genel olarak sivilce ergenlik döneminde meydana gelir. Sivilcenin türüne göre tedavisi de değişiklik göstermektedir. Bazı sivilceler kendiliğinden birkaç hafta sonra kaybolabilir. Fakat bazısı da seneler boyunca kaybolmayabilir. Sivilceler genel olarak genetik faktörlere bağlı olarak sağlıksız ve düzensiz beslenme, cildi yeterince temizlememe  gibi sebeplere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Sivilce Neden Olur

Sivilceler çeşitli sebeplere bağlı olarak ciltte meydana gelebilir. Genel olarak gözeneklerin kirden tıkanması ile ortaya çıkar. Fakat bazı zamanlarda ise hormonal dengesizlik, ciltte bulunan yağ bezlerinin fazla olması, stres, sağlıksız beslenme ve kullanılan ilaçlardan dolayı da sivilce oluşumu meydana gelir. Dilerseniz şimdi sizlere detaylı bir şekilde sivilcelerin neden çıktığı hakkında bilgi aktaralım.

  • Ergenlik döneminde meydana gelebilir
  • Kalitesiz bir yapıya sahip olan makyaj malzemeleri kullanıldığında oluşabilir
  • Yağlı ve baharatlı besinlerin çok fazla bitiminde ortaya çıkabilir
  • Kadınlarda regl dönemi öncesi ve esnasında meydana gelebilir
  • Stres yapıldığında oluşabilir
  • Psikolojik sorunlara bağlı olarak meydana gelebilir
  • Bazı ilaç kullanımının ardından sivilce problemi oluşabilir
  • Cildin çok uzun bir süre havasız kalmasından kaynaklı meydana gelebilir
  • Hormonal değişimler sonucu ortaya çıkarabilir 

Sivilceleri Yok Eden Etkili Çözümler

Sivilceleri Yok Eden Etkili çözümler Nelerdir? Sivilce neden olur?

Sivilce Nasıl Geçer

Ciltte meydana gelen sivilceler için öncelikle doktora gidilmesi şarttır. Çünkü bazı hastalıkların  belirtisi olabilir. Eğer herhangi bir problem mevcut değilse, sivilceleri evde yok etmek mümkündür. Peki, sivilce nasıl geçer?  Şimdi sizlere evde yapabileceğiniz yöntemlerden bahsetmek istiyoruz

Aloe vera

Aloe vera bitkisinin içerisinde bulunan jel, sivilceleri geçirmek için inanılmaz etkilidir. Bu bitkinin içerisinde bulunan jeli sivilcelerinizin olduğu bölgeye sürerek sivilcelerinizden ve hatta sivilce izlerinden kurtulmak mümkündür. Daha etkili olmasını istiyorsanız içerisine birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

Limon şeker

Şeker ve limonun karışımı sivilcelerin giderilmesine yardımcı olur. Şekerin içerisinde bulunan maddeler ciltte meydana gelen bakterileri temizler. Bu sebepten dolayı da 2 malzemenin birleşmesi sivilceleri yok ederek sivilcede bulunan iltihapları da ortadan kaldırır.

Gülsuyu

Gül suyunun cilde olan etkisinden haberdar mısınız? İçeriği tamamen doğal olan gülsuyu sivilcelerin yok olmasına sebep olur. Aynı zamanda cildin nemlenmesini sağlar. Pamuk yardımı ile gül suyunu sivilcelerin olduğu bölgeye gece yatmadan önce uygulamanız tavsiye edilir

Sivilceleri Yok Eden Etkili çözümler Nelerdir? Sivilce neden olur?

Yoğurt ve limon karışımı

Yoğurdun içerisine ekleyeceğiniz limon ile sivilcelerinizi kısa zamanda ortadan kaldırabilirsiniz. Yoğurt sivilcelerin kurumasını  sağlar. Limon da aynı şekilde ciltte meydana gelen sivilceleri yok eder. İki malzemeyi karıştırdığımızda Kısa süre içerisinde etkili sonuçlar ile karşılaşırsınız

Salatalık suyu ve limon suyu

Cildinizin yenilenmesini istiyorsanız ve sivilcelerden kurtulma çabasında iseniz salatalık suyu ve limonun suyunu karıştırarak cildinize düzenli bir şekilde uygulamalısınız.

Cildinize pamuk yardımı ile bu karışımı uygulayıp en az yarım saat cildinizde kalmasını sağlamalısınız. Kısa süre içerisinde sivilcelerinizden kurtulmak istiyorsanız haftada 2 defa kullanmanız gerekir

Süt bal limon

Süt cildin temizlenmesini sağlayan bir besindir. Limonun anti bakteriyel özelliği vardır. Bal ise cildin nemlenmesine yardımcı olur. Limon, bal ve sütü karıştırarak ciltte bulunan gözenekleri açabilir ve cildinizdeki sivilcelerin tamamen yok olmasına sebep olabilirsiniz.

Bu karışım aynı zamanda cildinizin renk tonunun eşitlenmesi ne de yardımcı olacaktır. Peki, haftada kaç defa uygulanması gerekir? Düzenli olarak haftada bir veya iki defa cildinize uygulamanız sizin için iyi olacaktır

Karbonat

Karbonat ciltte bulunan gözenekleri açar ve ciltteki enfeksiyonu yok eder. Sivilceler için cildinize karbonat uygulayacaksanız; karbonatı su ile karıştırıp daha sonra cildinize uygulamalısınız. Daha etkili bir sonuç elde etmek istiyorsanız içerisine limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu karışımı cildinize uygulayıp 15 dakika kadar beklemeniz tavsiye edilir.

Zerdeçal ve limon suyu

Zerdeçal iltihaplanmayı yok eden ve aynı zamanda ağrı kesici bir özelliği bulunan baharattır. Zerdeçal ve limon karışımı ciltte meydana gelen sivilceyi yok ederek bu sivilcedeki iltihabı kurutur.

Cilt yenilenmeye başlar ve aynı zamanda sivilcenin sebep olduğu izleri de kısa süre içerisinde ortadan kaldırır. Cildinize zerdeçal uyguladığınız zaman cildinizde sararma meydana gelebilir ve bu son derece doğaldır.

Çünkü biliyorsunuz ki zerdeçalın rengi sarıdır ve ciltten kolay bir şekilde çıkmayabilir. Bunun için bu karışımı yapıp cildinizi duruladığınız da birkaç defa daha cildinizi durulayarak arındırmanızı tavsiye ederiz.

Tarçın ve limon suyu

Sivilcelerin kısa bir süre içerisinde geçmesinden yanaysınız tarçın ve limon suyu tam size göre bir karışımdır. Bir yemek kaşığı tarçını, 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırıp cildinize uygulayıp yarım saat kadar cildinizde bekletmelisiniz.

Daha sonra ise bu karışımı durulayıp ardından cildinize nemlendirici sürebilirsiniz. Tarçın bazı ciltlerde kuruma yapabilir. Bu sebepten dolayı da cildinizin kurumasını istemiyorsanız mutlaka nemlendirici sürmeniz gerekir.

Bu içeriğimize göz atmak isteyebilirsiniz?


Medya Polls sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.